Menu

BIZ Groeisessie 18 januari 2018

Wat heeft werk te maken met succes en geluk? En hoe inspireren de antwoorden op deze vragen ons om in 2018 goede keuzes te maken? Als ondernemer, maar ook als mens? Spreker en ondernemer Kai Vermaas hielp ons een eindje op weg, in de allereerste BIZ Groeisessie van het gloednieuwe jaar.

Netwerkborrel en buffet

Ruim veertig enthousiaste netwerkers pur sang kwamen bijeen op 18 januari in het fraaie pand van Ditters Makelaars in Veenendaal, een van de leden van Ondernemersnetwerk BIZ. Natuurlijk droegen de gezellige borrel en het heerlijke stamppottenbuffet, verzorgd door BIZ’er Edwin Lodder van De Bourgondiër, flink bij aan het succes van de bijeenkomst. Nieuwe contacten leggen en je netwerk uitbreiden is zelden zo ontspannen als boven een dampend bord boerenkoolstamppot met worst.

Workshop

Maar met de naam Groeisessie doet BIZ meteen een belofte: groei in je onderneming en in ondernemerschap. Om die uitspraak kracht bij te zetten, behelsde het programma ook een workshop. Het thema: Gelukkig en succesvol ondernemen in 2018. Maar #hoedan?
Success is not the key to happiness. Happiness is the key to success. If you love what you are doing, you will be succesful. Een quote die aan diverse beroemdheden wordt toegeschreven, maar die zo van Kai Vermaas afkomstig zou kunnen zijn. Spreker, ondernemer, vlogger, schrijver & coach. Hij stond onder andere aan de wieg van 365 Dagen Succesvol. Daarbij studeerde hij filosofie en psychologie.

Jaarthema

Het eerste deel van zijn workshop sprak de filosoof in Kai, aan de hand van zijn eigen levensverhaal. In het tweede, interactievere half uur deelde hij kennis van en inzichten in psychologische processen. Theorie vertaald in praktische handvatten die ondernemers kunnen helpen keuzes te maken en hun doelen voor 2018 te realiseren.
Dat kan onder andere via het bepalen van een eigen jaarthema: een woord dat jou inspireert in je werk, een richting geeft in je ondernemerschap en waaraan je beslissingen kunt toetsen. Denk aan Balans, Aandacht, Vertrouwen. Dit ter vervanging van een jaarplan-volgens-de-regels. Een exercitie die je veel tijd en energie kost, terwijl het resultaat vaak onderin een la verdwijnt. Hang je jaarthema in het zicht en je hebt je navigator voor 2018 altijd in het vizier.

Gewapend met deze inzichten gaan we hopelijk een mooi, nieuw jaar vol kansen en keuzes tegemoet!

Ook eens meemaken?

Ook eens een Groeisessie meemaken, of een reguliere ontbijtbijeenkomst op de woensdagmorgen (uitsluitend in de even weken)? Van harte welkom! Graag wel even van tevoren aanmelden via deze site.